Bandenservice

Zomer- en winterbanden

Wat voor winter het ook wordt; winterbanden zijn veiliger. Onder winterse en herfstachtige omstandigheden verliest u al gauw grip op de weg waardoor u een langere remweg hebt. Winterbanden voorkomen dit. Een winterband behoudt bij lage temperaturen (7 graden en lager) de optimale rijeigenschappen. Wordt het warmer en is het structureel boven de 7 graden, wissel dan weer op tijd terug naar uw zomerbanden. Op deze manier heeft u altijd de juiste band voor de juiste omstandigheden gemonteerd.

Is het weer tijd voor uw bandenwissel? Plan dan direct online een afspraak in voor uw bandenwissel. Beschikt u over winter- en zomerbanden? Laat de banden die uit het seizoen zijn dan gratis bij ons opslaan. Zo bent u ervan verzekerd dat ze veilig en droog staan.

Balanceren

Merkt u dat uw stuur of stoel trilt tijdens het rijden? Dan is de kans groot dat de banden van uw auto gebalanceerd moeten worden. Hierbij wordt het gewicht van de auto weer gelijkmatig over de banden verdeeld en zijn de trillingen verleden tijd.

Uitlijnen
Heeft uw auto de neiging om naar rechts of links te trekken? Dan is de kans groot dat deze moet worden uitgelijnd. De wielen staan dan niet in de juiste stand ten opzichte van uw auto. Wij controleren de stand van uw wielen en zorgen voor een optimale wegligging van uw auto.

Meer weten over het balanceren of uitlijnen van uw auto? Neem dan contact met ons op!